Kombinationspaket Sol & Vind

Pris:
39 900 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2097827
Antal:
Kommentar till butiken:
Kombinationspaketet Sol & Vind är avsett för stugägaren som vill använda sitt hus i stor omfattning och även kunna utnyttja vinden som energikälla. Innehåller 200W solpanel, vinkraftverk med mast, 520 Ah batteribank och allt annat nödvändigt för att komma igång.

Kombinationspaketet Sol & Vind är avsett för stugägaren som vill använda sitt hus i stor omfattning och även kunna utnyttja vinden som energikälla. Den medföljande kraftfulla vindkraftgeneratorn X400 ger ett utmärkt komplement speciellt under vinterhalvåret då soltillgången inte är den bästa.
Installationspaketet innehåller vad du behöver för den grundläggande installationen. I systemet ingår en AGM-batteribank på 520Ah. Regulatorn som medföljer övervakar laddning från vindgenerator och solpanel. En rejäl mast för montering av vindgenerator är inkluderad i paketet.
Utgångspunkten är att stugan används året runt, mestadels på helger, men under sommaren även under längre perioder.
Systemets batteristorlek rekommenderas till 400-800 Ah batteri, huvudsakligen beroende på hur länge systemet belastas.  I paketet ingår två 260 Ah Sunwind AGM-batterier. Om stugan används även längre perioder under vinterhalvåret föreslås att du lägger till ytterligare ett 260 Ah batteri. 200W solpanelen och vindgeneratorn ger stugan energi för belysning, TV, tryckvattenpump, mobiltelefonladdning och andra små elektriska apparater. Med omformare (medföljer inte) kan du också använda, i rimlig omfattning, större elektriska apparater som t.ex. en mikrovågsugn, dammsugare eller handverktyg. En kompressordriven kylbox eller kylskåp kan också användas i systemet, åtminstone för drift under sommarhalvåret.
 
Du kan utan problem utöka med ytterliggare solpaneler då den medföljande Peak Power-regulatorn klarar upp till 30A.

Sunwinds solpanelspaket innehåller det du behöver för att börja nyttja solenergi i stugan. Paketen innehåller batteri, solpanel, regulator och ett startpaket med kablar och kopplingsmaterial som 12V vägguttag, stickproppar m.m.
Solpanel
Solpanel Entry 200W 12V
Justerbar Väggkonsol för solpanel
Vindkraftverk
Vindkraftverk X400 - 12V
Mast till vindkraftverk X400, 6 m
Vindkraftsregulator Combi
Batteri
2 st Batteri Sunwind AGM 260Ah
2 st Mellankoppling 1 x 50 mm2, 30 cm
Regulator
Solcellsregulator PeakPower 2.0 30A MPPT 12/24V
Kopplingsmaterial
1 rulle 50 m kabel 2 x 2,5 mm²
Säkringsbox 2x10A & 1x16A
2 pkt Kabelklammer
4 st Stickpropp
4 st Vägguttag
4 st Kopplingsdosa
1 st Batterikabel
1 st Övergång till cigg.uttag för laddning av t.ex. mobil
1 st Kabel solpanel/regulator ca 5m
1 st Skruvpåse
1 st Manual/monteringsanvisning
Paketen är i utgångsläget kompletta, men alla kabelsträckor bör dimensioneras och ev. kompletteras med grövre kabel än vad som ingår i paketet. Det är t.ex viktigt att använda rätt kabeldimension mellan solpanel och regulator samt till strömkrävande utrustning som 12V kylskåp, vattenpump, Wallas dieselkamin, TV m.m. Läs mer om kabeldimensionering här.
Notera att kabel mellan vindkraftverk - regulator, samt utrustning för jordning inte är inkluderat. Detta eftersom längden på kabeln varierar beroende på förutsättningarna i vid just er stuga. Se manual för korrekt dimensionering!

Förpackningens storlek:
Längd:148 cm
Bredd:68 cm
Höjd:50 cm
Vikt:180 kg


Bruksanvisning - Solpanelspaket Manual 2021