Solcellspaket Max Power 185W

Pris:
22 900 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2097819
Antal:
Kommentar till butiken:
Ett paket dimensionerat för stugägare med ett utökat energibehov. Max Power solpanel 185W av absolut högsta kvalitet, 520A batteribank och 300W sinusomformare ingår.

Ett paket för stugägare med ett större energibehov än genomsnittet. Det kan t.ex vara för att du kommer ha kontinuerlig strömförbrukning från ett 12V kylskåp, ni kanske är många som använder stugan samtidigt eller att stugan används under tidig vår och höst när större batteribank och solpanel krävs pga få soltimmar.

Detta paket är dimensionerat för att passa de flesta stugor som främst används under sommarhalvåret. Belysning, laddning av telefon och dator, drift av 12V vattenpump, TV är några exempel på vad du kan strömförsörja. Tack vare den 185W effektiva solpanelen och den rejäla batteribanken finns det dessutom utrymme för större förbrukning, t.ex 12V kylskåp eller liknande. När släkten kommer på besök ska du inte behöva oroa dig för om strömmen kommer räcka till pga det tillfälligt utökade energibehovet.

Den medföljande solpanelen, Max Power 185W, är av absolut högsta kvalitet med kategori A-celler och hela 30 års effektgaranti. Tillverkad, individuellt testad och kvalitetsgodkänd i en av världens mest erfarna solpanelsfabriker.

Det medföljer en omformare som kan användas till mindre 230V utrustningar som laddare för laptop, elverktyg mm.

Du kan utan problem utöka med ytterliggare solpaneler då den medföljande Peak Power-regulatorn klarar upp till 30A.

Om anläggningen också skall användas tidvis under vinterhalvåret rekommenderar vi att man kompletterar med elverk och/eller vindkraftverk.
Sunwinds solpanelspaket innehåller det du behöver för att börja nyttja solenergi i stugan. Paketen innehåller batteri, solpanel, regulator och ett startpaket med kablar och kopplingsmaterial som 12V vägguttag, stickproppar m.m.
Solpanel
Solpanel Max Power 185W 12V
Justerbar Väggkonsol för solpanel
Batteri
2 st Batteri Sunwind AGM 260Ah
2 st Mellankoppling 1 x 50 mm2, 30 cm
Regulator
Solcellsregulator PeakPower 2.0 30A MPPT 12/24V
 
Omformare
Sinusomformare Sunwind 300 watt
 

Kopplingsmaterial
1 rulle 50 m kabel 2 x 2,5 mm²
Säkringsbox 2x10A & 1x16A
2 pkt Kabelklammer
4 st Stickpropp
4 st Vägguttag
4 st Kopplingsdosa
1 st Batterikabel
1 st Övergång till cigg.uttag för laddning av t.ex. mobil
1 st Kabel solpanel/regulator ca 5m
1 st Skruvpåse
1 st Manual/monteringsanvisning
Paketen är i utgångsläget kompletta, men alla kabelsträckor bör dimensioneras och ev. kompletteras med grövre kabel än vad som ingår i paketet. Det är t.ex viktigt att använda rätt kabeldimension mellan solpanel och regulator samt till strömkrävande utrustning som 12V kylskåp, vattenpump, Wallas dieselkamin, TV m.m. 

Förpackningens storlek:
Längd:150 cm
Bredd:80 cm
Höjd:50 cm
Vikt:150 kg

Bruksanvisning - Solpanelspaket Manual 2021