Solpanelspaket 400W Basic

Pris:
30 990 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2097822
Antal:
Kommentar till butiken:
Paketet som ger stor frihet! Med en rejäl batteribank och dubbla solpaneler blir begränsningarna få. Du kommer ha gott om energi till all tänkbar utrustning.

Paketet som ger stor frihet! Med en rejäl batteribank och dubbla solpaneler blir begränsningarna få. Du kommer ha gott om energi till all tänkbar utrustning.
Paketet passar perfekt för dig som tänkt utrusta stugan med ett större 12V-kylskåp, t.ex Kylskåp Cuisine 139 liter, 12V, eller liknande strömkrävande utrustning.
Tack vare solpanelernas höga effekt kommer den sommartid producera mycket ström och snabbt ladda upp batteribanken när solen skiner. För att ta tillvara på all energi kan du gärna komplettera med ett (eller t.o.m. två) 260Ah batterier, utöver de tre som ingår.

Till anläggningen kan du med fördel komplettera med en omformare som kan driva 230V utrustningar som dammsugare, mikrovågsugn, hemelektronik mm.

Om anläggningen också skall användas tidvis under vintern rekommenderar vi att man kompletterar med elverk och/eller vindkraftverk.
Sunwinds solpanelspaket innehåller det du behöver för att börja nyttja solenergi i stugan. Paketen innehåller batteri, solpanel, regulator och ett startpaket med kablar och kopplingsmaterial som 12V vägguttag, stickproppar m.m.

Solpanel
Solpanel Entry 200W 12V
Justerbar Väggkonsol för solpanel
Batteri
3 st Batteri Sunwind AGM 260Ah
3 st Mellankoppling 1 x 50 mm2, 30 cm
Regulator
Solcellsregulator PeakPower 2.0 30A MPPT 12/24V
Kopplingsmaterial
1 rulle 50 m kabel 2 x 2,5 mm²
Säkringsbox 2x10A & 1x16A
2 pkt Kabelklammer
4 st Stickpropp
4 st Vägguttag
4 st Kopplingsdosa
1 st Batterikabel
1 st Övergång till cigg.uttag för laddning av t.ex. mobil
1 st Kabel solpanel/regulator ca 5m
1 st Skruvpåse
1 st Manual/monteringsanvisning
Paketen är i utgångsläget kompletta, men alla kabelsträckor bör dimensioneras och ev. kompletteras med grövre kabel än vad som ingår i paketet. Det är t.ex viktigt att använda rätt kabeldimension mellan solpanel och regulator samt till strömkrävande utrustning som 12V kylskåp, vattenpump, Wallas dieselkamin, TV m.m. Läs mer om kabeldimensionering här.

Tänk på att du aldrig ska blanda gamla och nya batterier, eller batterier av olika storlek eller typ. Därav är det viktigt att du noggrant överväger batteribankens storlek redan nu.

Bruksanvisning - Solpanelspaket Manual 2021