Solcellspaket Basic 135W

Pris:
12 900 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2097802
Antal:
Kommentar till butiken:
Ett paket för normalt behov av energi till stugan men där man från början vill ha lite marginal för variationer i energibehovet med hjälp av större solpanel och batteri.

Ett paket för normalt behov av energi till stugan men där man från början vill ha lite marginal för variationer i energibehovet med hjälp av större solpanel och batteri.
Detta är ett av våra absolut populäraste paket och ett mycket bra val för de flesta stugägare som vill komma igång med solenergi.
Många användare klarar sig med ett batteri, men vi ser ofta att kunder som vant sig vid bekvämligheten att ha solel i stugan ganska snabbt ökar sitt energiuttag. Ofta mycket mer än man tänkt från början. Därför rekommenderar vi gärna att man utökar paketet med ytterligare ett 260 Ah batteri för att ha kapacitet för framtida ökning av energibehovet.

Du kan dessutom utan problem utöka med ytterliggare solpaneler då den medföljande Peak Power-regulatorn klarar upp till 20A.
Sunwinds solpanelspaket innehåller det du behöver för att börja nyttja solenergi i stugan. Paketen innehåller batteri, solpanel, regulator och ett startpaket med kablar och kopplingsmaterial som 12V vägguttag, stickproppar m.m.
Solpanel
Solpanel Select 135W 12V
Justerbar Väggkonsol för solpanel
Batteri
Batteri Sunwind AGM 260Ah
Regulator
Solcellsregulator PeakPower 2.0 20A MPPT 12/24V
Kopplingsmaterial
1 rulle 50 m kabel 2 x 2,5 mm²
2 pkt Kabelklammer
4 st Stickpropp
4 st Vägguttag
4 st Kopplingsdosa
1 st Batterikabel
1 st Övergång till cigg.uttag för laddning av t.ex. mobil
1 st Kabel solpanel/regulator ca 5m
1 st Skruvpåse
1 st Manual/monteringsanvisning
Paketen är i utgångsläget kompletta, men alla kabelsträckor bör dimensioneras och ev. kompletteras med grövre kabel än vad som ingår i paketet. Det är t.ex viktigt att använda rätt kabeldimension mellan solpanel och regulator samt till strömkrävande utrustning som 12V kylskåp, vattenpump, Wallas dieselkamin, TV m.m. Läs mer om kabeldimensionering här.

Tänk på att du aldrig ska blanda gamla och nya batterier, eller batterier av olika storlek eller typ. Därav är det viktigt att du noggrant överväger batteribankens storlek redan nu.


Förpackningens storlek:
Längd:150 cm
Bredd:80 cm
Höjd:50 cm
Vikt:100 kg

Bruksanvisning - Solpanelspaket Manual 2021