Solcellspaket Basic 160W

Pris:
13 200 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2097803
Antal:
Kommentar till butiken:
Tack vare utökad solcellseffekt kan du med detta paket klara perioder med större energiåtgång eller färre soltimmar. 

Tack vare utökad solcellseffekt kan du med detta paket klara perioder med större energiåtgång eller färre soltimmar, jämfört med motsvarande paket med mindre solpaneler. Batteriet kommer snabbt laddas upp, tack vare solpanelen med hög effekt.

Den kraftfulla solpanelen på 160W kommer under sommarhalvåret kunna producera tillräckligt med energi för att ladda dubbla batterier. Därför rekommenderar vi gärna att man redan från början utökar paketet med ytterligare ett 260 Ah batteri för att ha kapacitet för framtida ökning av energibehovet. Många användare klarar sig med ett batteri, men vi ser ofta att stugägare som vant sig vid bekvämligheten att ha solel i stugan ganska snabbt ökar sitt energiuttag. Ofta mycket mer än man tänkt från början.
Tänk på att du aldrig ska blanda gamla och nya batterier, eller batterier av olika storlek eller typ. Därav är det viktigt att du noggrant överväger batteribankens storlek redan nu.

Du kan utan problem utöka med ytterliggare solpaneler då den medföljande Peak Power-regulatorn klarar upp till 20A.
 
Sunwinds solpanelspaket innehåller det du behöver för att börja nyttja solenergi i stugan. Paketen innehåller batteri, solpanel, regulator och ett startpaket med kablar och kopplingsmaterial som 12V vägguttag, stickproppar m.m.
Solpanel
Solpanel Entry 160W 12V
Justerbar Väggkonsol för solpanel
Batteri
Batteri Sunwind AGM 260Ah
Regulator
Solcellsregulator PeakPower 2.0 20A MPPT 12/24V
Kopplingsmaterial
1 rulle 50 m kabel 2 x 2,5 mm²
2 pkt Kabelklammer
4 st Stickpropp
4 st Vägguttag
4 st Kopplingsdosa
1 st Batterikabel
1 st Övergång till cigg.uttag för laddning av t.ex. mobil
1 st Kabel solpanel/regulator ca 5m
1 st Skruvpåse
1 st Manual/monteringsanvisning
Paketen är i utgångsläget kompletta, men alla kabelsträckor bör dimensioneras och ev. kompletteras med grövre kabel än vad som ingår i paketet. Det är t.ex viktigt att använda rätt kabeldimension mellan solpanel och regulator samt till strömkrävande utrustning som 12V kylskåp, vattenpump, Wallas dieselkamin, TV m.m. 

Förpackningens storlek:
Vikt:100 kg

Bruksanvisning - Solpanelspaket Manual 2021