Solcellspaket Max Power 100W

Pris:
13 900 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2097804
Antal:
Kommentar till butiken:
Ett paket dimensionerat för det genomsnittliga energibehovet i ett svenskt fritidshus. Max Power solpanel 100W av absolut högsta kvalitet, 260A batteribank och 300W sinusomformare ingår.

Ett paket för normalt behov av energi till stugan men där man från början vill ha lite marginal för variationer i energibehovet med hjälp av större solpanel och batteri. Detta paket är dimensionerat för att passa de flesta stugor som främst används under sommarhalvåret och där energibehovet kan betecknas som "normalt"; belysning kvällstid, laddning av telefon och dator, drift av 12V vattenpump, någon timmes TV-tittande per kväll etc.  I anläggningen ingår också en sinusomformare 300W som kan driva mindre 230V utrustningar.

Den medföljande solpanelen, Max Power 100W, är av absolut högsta kvalitet med kategori A-celler och hela 30 års effektgaranti. Tillverkad, individuellt testad och kvalitetsgodkänd i en av världens mest erfarna solpanelsfabriker.

Många användare klarar sig med ett batteri, men vi ser ofta att kunder som vant sig vid bekvämligheten att ha solel i stugan ganska snabbt ökar sitt energiuttag. Ofta mycket mer än man tänkt från början. Därför rekommenderar vi gärna att man utökar paketet med ytterligare ett 260 Ah batteri för att ha kapacitet för framtida ökning av energibehovet.
Du kan dessutom utan problem utöka med ytterliggare solpaneler då den medföljande Peak Power-regulatorn klarar upp till 20A.
Sunwinds solpanelspaket innehåller det du behöver för att börja nyttja solenergi i stugan. Paketen innehåller batteri, solpanel, regulator och ett startpaket med kablar och kopplingsmaterial som 12V vägguttag, stickproppar m.m.
Solpanel
Solpanel Max Power 100W 12V
Justerbar Väggkonsol för solpanel
Batteri
Batteri Sunwind AGM 260Ah
Regulator
Solcellsregulator PeakPower 2.0 20A MPPT 12/24V
Omformare
Sinusomformare Sunwind 300 watt
Kopplingsmaterial
1 rulle 50 m kabel 2 x 2,5 mm²
2 pkt Kabelklammer
4 st Stickpropp
4 st Vägguttag
4 st Kopplingsdosa
1 st Batterikabel
1 st Övergång till cigg.uttag för laddning av t.ex. mobil
1 st Kabel solpanel/regulator ca 5m
1 st Skruvpåse
1 st Manual/monteringsanvisning
Paketen är i utgångsläget kompletta, men alla kabelsträckor bör dimensioneras och ev. kompletteras med grövre kabel än vad som ingår i paketet. Det är t.ex viktigt att använda rätt kabeldimension mellan solpanel och regulator samt till strömkrävande utrustning som 12V kylskåp, vattenpump, Wallas dieselkamin, TV m.m. Läs mer om kabeldimensionering här.

Tänk på att du aldrig ska blanda gamla och nya batterier, eller batterier av olika storlek eller typ. Därav är det viktigt att du noggrant överväger batteribankens storlek redan nu.


Förpackningens storlek:
Längd:150 cm
Bredd:80 cm
Höjd:50 cm
Vikt:100 kg

Bruksanvisning - Solpanelspaket Manual 2021